Klimaatnerds podcast

Leer meer over duurzame organisaties en ideeën!

Een podcastreeks waarin kritische studenten je mee op ontdekking nemen in de wereld van de duurzaamheidstransities

Podcast #16: Jos de Krieger - Architect bij SuperUse Studios

Wat is #circulair bouwen? En hoe verschilt het van het traditioneel bouwproces? Daar kom je achter in onze nieuwe aflevering met Jos de Krieger, architect bij SuperUse Studios!

Podcast #15: Sander van Gelderen - Consultant bij Hot ITem

Er is een grote vraag naar duurzame projecten onder beleggers. Maar toch is het voor veel duurzame initiatieven lastig om financiering rond te krijgen. Waarom is dit het geval? En hoe kan data hierbij helpen? Dat en meer komt aan bod in onze nieuwe aflevering met Sander van Gelderen, consultant bij Hot ITem!

Podcast #14: Matthias Hoendermis - Projectingenieur Klimaatadaptatie bij Witteveen+Bos

Ingenieursbedrijf Witteveen+Bos werkt aan duurzame oplossingen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Wat houdt duurzame gebiedsontwikkeling in? En hoe daag je opdrachtgevers uit om duurzaam te ontwikkelen? In onze nieuwe aflevering vertelt Matthias Hoendermis, projectingenieur klimaatadaptatie bij Witteveen+Bos, hier meer over!

Podcast #13: Werner Schouten - Voorzitter Jonge Klimaatbeweging

De Jonge Klimaatbeweging is een jongerenbeweging die jongeren een stem wil geven over hun eigen duurzame toekomst en hun belangen behartigt bij de overheid, politiek en maatschappij. In onze nieuwe Klimaatnerds aflevering vertelt Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, hoe je jongeren kan betrekken, en waarom dit belangrijk is.

Podcast #12: Wout van der Heijden -Oprichter Kickstad/ interim manager gemeente Leiden

Het gebied rondom Leiden Centraal wordt de duurzaamste kilometer van Nederland. Een complex project waarbij maar liefst 29 partijen zijn betrokken. Hoe tover je een stationsgebied om tot een plek waar duurzaam denken en doen de praktijk zijn? In deze aflevering vertelt projectleider Wout van der Heijden wat komt kijken bij dit uitdagende project.

Podcast #11: Daniël Kruithof - Mede-initiatiefnemer Kijk! Duurzaam!

Een duurzame woning, hoe ziet dat er eigenlijk uit? En waar moet je beginnen als je zelf je huis of bedrijfspand wilt verduurzamen? Om dit inzichtelijk te maken is Kijk! Duurzaam! opgericht, een digitaal platform waar je 360 graden rond kan kijken in duurzame panden in Nederland. Hoe helpt dit mensen zelf te verduurzamen? Ontdek het in deze aflevering met Daniël Kruithof, mede-initiatiefnemer van Kijk! Duurzaam!

Podcast #10: Eva Engelen - CSR Manager bij Mud Jeans

Een spijkerbroek leasen? Dat kan dankzij het Nederlandse merk Mud Jeans! Mud Jeans is het enige circulaire jeansmerk ter wereld. Dankzij hun innovatieve ‘Lease a Jeans’ concept is duurzame mode niet alleen betaalbaar, maar ook écht duurzaam.

Podcast #9: Jan Raes - Adviseur Duurzaamheid bij de ABN AMRO

Hoe kan een bank verduurzamen? En is het verduurzamen van je huis wel een slimme investering? Dat en meer hoor je in deze aflevering met Jan Raes, adviseur duurzaamheid bij ABN AMRO!

Podcast #8: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat houdt “klimaatdiplomatie” precies in? En waarom hebben we juist jongeren nodig om klimaatverandering aan te pakken?

Podcast #7: Smart City

Steden veranderen en zijn van ver gekomen. Wat maakt een stad “Smart”? En hoe kunnen Nederlandse steden hier internationaal op vooruit lopen?

Podcast #6: Herbruikbare infra

Van slopen naar een tweede bestemming. Het lijkt vanzelfsprekend, maar er komt van alles bij kijken.

Podcast #5: Iron Roots

Hennep in kleding verwerken, deze mannen doen het! Wat komt daar allemaal bij kijken? En waarom juist hennep? Het komt allemaal ter sprake.

Podcast #4: Jonge Honden

In deze aflevering staat circulariteit centraal. Wat valt allemaal onder de term “circulair”? Is circulariteit te meten? En hoe kijken de spelers in de bouwketen ernaar?

Podcast #3: Klimaat-vluchtelingen

Klimaatvluchtelingen. Bestaan ze nu al? En wat kan er gedaan worden om deze vluchtelingenstromen te beperken?

Podcast #2: Hydraloop

In alweer de tweede aflevering duiken we in de wereld van het water. Hoe kan er zuiniger omgegaan worden met water? En is dat überhaupt wel nodig?

Podcast #1: de Haagse Hogeschool

In deze aflevering wordt de staat van het hoger onderwijs besproken. Wat is “duurzaam onderwijs”? Hoe kunnen we hier verdere stappen in maken?

Beluister de podcast ook op spotify!

Alle podcasts zijn te beluisteren via spotify. Volg ons en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!